Razne kategorije mirisa za razne tipove ljudi

Jedan dobar parfem je zaštitni znak osobe, koji ga obavija tokom celog dana i puno govori o njegovoj ličnosti. U velikoj povorci mirisa se svako može lako izgubiti, ali ako se obrati samo malo pažnje samo na nekoliko sitnih detalja, svaka osoba veoma se lako može odabrati najodgovarajući parfem za sebe.

Sa promenom raspoloženja, stila i samog života čoveka, menja se i njegov ukus što se tiče parfema, pa upravo zbog toga nije na odmet da se sa vremena na vreme pogleda najnovija ponuda parfema.

Da bi odabir parfema bio malo lakši, trebalo bi parfeme tražiti u kategorijama, koji su nam najbliži. Parfemi se mogu podeliti na 4 glavnih kategorija:  

1. CVETNI Ovu kategoriju najčešće biraju romantični tipovi osobe i koja je pogodna za sve uzraste. Wistful je upravo ovakav parfem, koji predstavlja kombinaciju limuna, maline, roze bibera, ruže i mošusa.  

2. VOĆNI Energičnost i iskrenost su osobine, koje karakteriše parfem Wistful Nr.1, koji predstavlja zanosnu kompoziciju nara i mandarine, kao i tube ruže i magnolije, koji drže mirise u savršenoj ravnoteži.  

3. ORIJENTALNI Tajanstven, senzitivan i luksuzan su osobine, koji karakterišu parfem Anticipate Intense, koji naglašava strastvenu stranu osobe, koja ga nosi. Sačinjena je od egzotičnog jasmina, orhideje, sandalovine i pačulija, koji hipnotišu čula.

 4. DRVENASTI Ova kategorija mirisa je dosta intenzivan, jedan od predstavnika je jedan pravi ženstven miris pod nazivom Ancestry. Prirodne komponente poput bergamota, crne ribizle, egipatskog jasmina, cveta narandže ispoljavaju savršenu harmoniju i daju parfemu elegantan karakter. Kada se već otprilike zna kategorija iz koje se želi birati miris, slobodno se može krenuti sa eksperimentisanjem. Prilikom isprobavanja novog mirisa, pogodno ga je najpre našpricati na test tračicu i čekati da se ispolji miris. Ako se i nakon toga miris i dalje čini prijatnim, treba ga isprobati na koži, kada će parfem pokazati svoje pravo lice. Parfem se ne bi trebao odmah kupiti, nego sačekati nekoliko sati, da bi se sam miris ispoljio do kraja.

 Parfem bi trebalo špricati 1-2 puta u toku dana na pulsirajuća mesta. Veoma je važno da se nakon nanošenja parfema ne trljaju mesta, jer će se u suprotnom uništiti struktura parfema. Ako neko želi da se u toku celog dana obavije oblakom mirisa, preporučuje mu se da našprica nekoliko kapi parfema na četku za kosu i tako očešlja svoju kosu. Takođe se preporučuje upotreba više vrsta parfema, po jedan za svaku priliku. Kako se čovek menja tokom vremena, veoma često se dešava da se menja i njegov stil, ali i ukus. Odabir mirisa iz jedne kategorije, ne mora da znači da će pojedinac do kraja svog života birati parfem iz jedne iste kategorije, zato je pogodno sa vremena na vreme isprobati mirise, koji se nalaze i u drugim kategorijama. Izvorni link: http://zenskiparfemi.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dijeta partneri

 
Design by Free WordPress Themes |