Parfemi sa mirisom čokolade

Bilo da je reč o crnoj ili beloj čokoladi, o običnoj mlečnoj ili sa nekim dodatkom ili punjenjem, ovo je jedna od najomiljenijih poslastica širom sveta. Ona očarava i decu, ali i odrasle svojim neopisivim ukusom i mirisom. Upravo ove osobine su one, koje su u prošlosti, ali i dan danas inspirišu mnoge parfimere da kreiraju parfeme sa mirisom čokolade.

Chocolate Natural Perfumes je proizvod parfemske kuće Roxana Illuminated Perfume, koja je poznata po proizvodnji parfema od prirodnih sastojaka. Osnivač ove parfemske kuće je Roxana Villa, koja je započela svoju karijeru kao ilustrator, što se najbolje reflektuje na dizajnu njenih parfema. Nakon što je završila kurs aromaterapije polako se sve više uplitala u mističan svet biljaka, cvetova i mirisa.

Rođena je u Buenos Airesu u Argentini u porodici gde su se žene pretežno bavile kuvanjem, pletenjem i pravljenjem domaćih lekovitih preparata. Zbog političkih neprilika u Argentini, njena porodica se preselila u SAD, 1965. godine kada je Roxana imala svega 3 godine. Na nju je ostavio veoma veliki utisak miris parfema njene majke pod nazivom Colonia de Bebe, koji je bio proizveden u apoteci njenog dede. Roxana je takoreći uvek bila okružena mirisima, jer je njena majka veoma često odlazila do Pariza i uvek bi se vraćala sa nekim novim parfemom. Nakon završetka umetničke škole Roxana je počela da radi kao ilustrator u jednoj štampariji. Njene ilustracije su uvek isticale vezu između ljudi i biljnog sveta. Igrom slučajnih okolnosti ona je 2000. godine odlučila da stvori svoju kompaniju za proizvodnju parfema i nazvala ga je „Illuminated“, što je upućivalo na 15 vek kada je umetnost objedinjavala sirove biljne materije. To je bio period kada u industriji parfema još nisu postojale sintetičke materije i parfemi su se proizvodili isključivo od prirodnih sastojaka.

Chocolate series je jedna njena linija parfema, koja je predstavljena 2010. godine i sačinjavao ga je 6 parfema, koji su se bazirali na mirisu čokolade. Među njima se mogla pronaći varijanta od prave jake, crne čokolade pomešan sa nekoliko kapi mošusa (Figure 1: Noir), zatim miris trešnje na čokoladnoj osnovi (Figure 2:Cerise), kombinacija bora i čokolade (Figure 3: La Foret), miks osvežavajućeg citrusa i čokolade (Figure 4: L’Orangerie), i poslednja dva, koja predstavljaju kombinaciju sa dimnim drvenastim mirisima ( Figure5 : Bois de Chocolate) ili sa mirisom začina i malo vanile (Figure6: Épices).

Kako je Roxana poznata po tome da svoje parfeme kreira isključivo od prirodnih sastojaka, čak 99% ovih parfema je bio sačinjen od Scharffen Berger kakaa, kakao butera i organskog kakao praha dobijenog od kakao drveta, koji se gaji u Severnoj Americi.

Parfemska industrija je danas već veoma velika grana industrije u kome uglavnom dominiraju velike korporativne kuće, koje se bave masovnom proizvodnjom parfema pomoću sintetičkih komponenti. Roxana Illuminated Perfume je ostala verna prirodi i svom tom velikom bogatstvu, čiji je još uvek veliki deo ostao neotkriven.

Izvorni link: http://parfemsvet.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dijeta partneri

 
Design by Free WordPress Themes |