Parfemi, koji opčinjavaju muškarce

Bilo je vremena kada je pušenje predstavljao simbol slobode kod žena. Dan kada su prvi put mogle da zapale u javnosti je predstavljao prvi korak prema njihovoj ravnopravnosti sa muškarcima. Pušenje i cigarete su u istom trenutku postale i simbol ženske seksualnosti.

1919. godine je u Francuskoj napravljen prvi parfem sa karakteristikama kože. Kreator ovog parfema je bio Ernest Daltroff, osnivač parfemske kuće Caron, koji je napravio parfem po nazivu Tabac Blond. Ovaj provokativan parfem je nastao u vreme prvih koraka ka ženskoj ravnopravnosti i uprkos tome što nije sadržavao duvanske note imao je jedan taman, opasan miris duvana.

Miris femme fatale je miris fatalne žene, koja ima moć da zavede i može da se igra sa muškarcem po svojoj volji. Chandler Burrel, parfemski kritičar je o ovom parfemu rekao da onaj muškarac, koji se odluči da predstavi ženu, koja nosi ovaj parfem svojoj majci, ne treba da računa na to da će ga njegova majka prihvatiti, jer će ona od prvog momenta upoznavanja te žene znati da je izgubila svog sina.

Tabac Blond se ne menja tokom vremena, što znači da jak, agresivan miris karanfila brzo nestaje, a umesto nje dolazi do izražaja miris ylang-ylanga, koji mu daje senzualnost. Bazu parfema čini amber, pačuli, vanila i kedar. Ovo je jedan veoma opasan parfem, koji treba koristiti oprezno, osim u slučajevima kada neko želi da vlada nad ljudima u svom okruženju.

Ernest Daltroff nije bio jedini, koga je inspirisao miris duvana i fatalna žena. Skoro 90 godina kasnije, 2006. godine Antoine Maisondieu je napravio parfem Jasmine et Cigarettes, koji kako i njegovo ime govori predstavlja kombinaciju koncentrovanog i senzualnog mirisa jasmina i sušenog duvana. Ovaj parfem nije toliko jak, kao Tabac Blond, ali je itekako zavodljiv i seksi. Jasmin se u aromaterapiji koristi kao afrodizijak i upravo je namenjen ženama, koje smatraju da ne samo da imaju pravo na seks, nego i na to da maksimalno uživaju u njemu. Znaju kako da koriste svoju ženstvenost i uživaju u tome da mogu da budu nemilosrdne prema muškarcima.

Jasmine et Cigarettes žena je poput ikone Jane Birkin (postala je poznata po jednoj Francuskoj numeri Je T’aime…Moi Non Plus), koja se može okarakterisati kao seksi i provokativna, ali istovremeno i veoma ženstvenom ženom. Parfem stvara maglovitu auru oko žene, odnosi je u svet fantazije u kome se može potpuno opustiti i ostaviti nezaboravni trag u životu odabranog muškaraca. Jasmin i cigare stvaraju jednu sivu, zabranjenu zonu, koja stvara zavisnost, poput heroina.

Žene su čudna „stvorenja“. U sebi nose neku čudnu moć, koja deluje veoma snažno na svakog muškarca. One su istovremeno i krhke, ali i snažne, emotivne i bezosećajne, fine i proste, zavodnice i naivčine, ali upravo ih to čini toliko neodoljivima za muškarce.

Izvorni link: http://parfemiprodaja.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dijeta partneri

 
Design by Free WordPress Themes |