Budite zdraviji i vitkiji

Zdravlje je najvažnije u životu. Mnogi smatraju da zdrav čovek može više da uživa u životu. Prevencije su neophodne za bolje raspoloženje, ali i služe da budete sigurni da ćete još dugo živeti. Gojaznost je nešto što neki shvate ozbiljno, dok drugi misle da je samo jedna situacija iz kojeg nema izlaza, zbog toga se sa tim i ne bave. Jednostavno prihvataju sebe. Naravno, ne mislimo na devojke koje samo iz „trenda“ drže određene dijete i nisu zadovoljne sa svojim izgledom. Ovde je reč o ženama i muškarcima koji su stvarno gojazni i imaju preko 100 kilograma.
dijeta za brzo mršavljenje
Gojaznost je najstariji i još uvek najčešći metabolistički poremećaj kod čoveka. Svrstava se među vodeće bolesti savremene civilizacije. Ljudi koji pate od viška telesne mase su uglavnom i bolesni. Ili imaju povišen krvni pritisak ili su dijabetičari. Veoma je važno istaći ovaj problem i govoriti o nekim rizicima koji će u skorije vreme isplivati na površinu. Gojaznost dovodi do brojnih i teških komplikacija na mnogim organima i organskim sistemima, delujući istovremeno na dva polja. Osim što spada u glavne faktore rizika za nastanak široke lepeze kardiovaskularnih oboljenja, ona deluje i indirektno (agravirajućim efektom) uzrokujući druge bolesti.

Lečenje gojaznosti podrazumeva unos energije ispod nivoa njene potrošnje. Drugim rečima, to znači delimično gladovanje. Postoji veliki broj dijeta, koje su se pokazale manje ili više uspešnim.Ako znate da imate neka oboljenja, najvažnije je redovno ići na kontrolne preglede i vanredne preglede kada vam se pogorša zdravstveno stanje, i redovno uzimati propisanu terapiju.Pre nego što preduzmete bilo kakve promene u ishrani i fizičkoj aktivnosti, morate se posavetovati sa lekarom. Nepravilna ishrana i fizička aktivnost mogu da vam pogoršaju zdravlje.

Rešenje za gojaznost: Promena načina ishrane je veoma važna odluka kod gojaznih ljudi. Posavetujte se sa nutricionistom koji će da sastavi celomesečnu ishranu prema određenim parametrima koje upravo Vi posedujete. To je najbolji način da se otarasite viška kilograma. Svakako je preporučljivo izbeći brzu, masnu i začinjenu hranu koja sadrži u sebi mnogo konzervansa i drugih štetnih materija. Pored toga se iz ishrane izostavljaju slatkiši, grickalice, alkohol i cigare. Ovi su u suštini naše navike bez kojih, mislimo, da nemožemo. Ali, da li Vam je bitnije zdravlje ili tabla čokolade? Razmislite!

Pored svega navedenog, unos veće količine čiste, negazirane vode je neophodno za pokretanje procesa dijete. Pijte mnogo tečnosti, ali izostavite sokove i zaslađene čajeve. Fizičku aktivnost će svaki lekar preporučiti, zato, trčite, šetajte i vozite bicikl. Ubrzo ćete osetiti razliku!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dijeta partneri

 
Design by Free WordPress Themes |