Mali saveti za lepšu figuru


Nova godina je prošla, kao i Božić, mnogi se žale da su nekoliko kilograma pokupili tokom praznika. Vreme je da se malo pripazi na jelo i piće. Uz naše savete ćete moći lako i brzo da skinete nekoliko kilograma. Ne obećavamo čudo, već se radi samo o 3-4 kilograma. Pokušajte i uverite se u snagu zdrave ishrane!

Pre svega izbegavajte slatke napitke poput gaziranih i „gustih“, farbanih sokova. Oni su veoma štetni za Vaše zdravlje i sadrže puno konzervansa i šećera. Nemožete ni zamisliti koliko kalorija ova pića sadrže. Umesto njih popijte svaki dan minimum 2 litre čiste, negazirane vode. U mnogome će pomoći oko skidanja viška kilograma. Čajevi su takođe dopušteni, ali bez zaslađivača. Pored toga izbegavajte alkohol.

Što se tiče hrane, smo da napomenemo one najvažnije „zakone“ kojih se morate pridržavati. Znači, jedite više zdrave hrane! Tu spadaju pahuljice, voća, povrća i salate. Mlečni proizvodi su takođe zdravi, međutim, samo oni koji su manje masni. Supice i čorbe su idealno rešenje za unos dovoljne količine povrća u organizam. Masno meso bi trebalo izbegavati, jer će povećati krvni pritisak i holesterol. Ako već želite da jedete meso pokušajte izabrati pileće belo ili ribu. Testa i ugljeni hidrati su najveći neprijatelji našeg organizma, zato prestanite stalno da spremate neke kolače, slane poslastice ili testeninu. Da napomenemo i grickalice koje obožava svako, bez izuzetka. Nekoliko kesica čipsa, smokija i jedan dobar film će odmah poboljšati raspoloženje. Ne! Nemojte to dozvoliti sebi! Morate shvatiti da oni ugrožavaju Vaš izgled i zdravlje, a tu su i deca, koja će za tren oka postati gojazni, a Vi ćete od drugih tražiti odgovor na ova pitanja. Uz pomoć interneta je danas moguće naći dobre, brze i ukusne recepte koji su dijetetski i ne sadrže nedozvoljene sastojke. Isprobajte nekoliko.

Rekreacija u slobodno vreme ili profesionalno bavljenje sportom u mnogome doprinosi vitkoj liniji. Ne bi trebalo biti stidljiv i lenj! Pokušajte više vremena provesti u prirodi, na svežem vazduhu. Vozite bicikl, šetajte ili trčite, ali dobro dođe i mala rekreacija sa decom na igralištu. Za kratko vreme ćete osetiti olakšanje!

Za bolje rezultate preporučujemo miran i dug san, bez kvalitetnog spavanja nećete ništa postići. Pored toga potrudite se da budete uvek nasmejani, strpljivi i samouvereni, a kako to postići? Vrlo lako; nekoliko kapi parfema na zglobove, jedna dobra šminka, frizura i možete krenuti da osvojite svet! Doterani i besprekorno srećni sa manjom kilažom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dijeta partneri

 
Design by Free WordPress Themes |