Kokice dijeta za mršavljenje

Mnogi ljudi traže brzu i jednostavnu dijetu u nadi da će postići brzo mršavljenje uz minimalan napor. Možda je zbog toga dijeta sa kokicama u početku mnogima jako privlačna ,zvuči čudno ali kokice dijeta vas podstiče da jedete puno kokica.
Da li, na kokice dijeti, možete jednostavno da odete u bioskop i uživate u beskrajnim količinama hrskavih kokica.? Ne baš.

Kada jedete kokice na ovoj dijeti, one mora da bude "gole". To znači, bez soli, bez začina i definitivno bez putera ili ulja.

Ono što mora da se shvati o ovoj dijeti je da kokice nisu jedina hrana koja vam je dozvoljeno da jedete. Jedete hranu sa visokim sadržajem kvalitetnih proteina, kao što su posna mesa, piletina ili ribe. Voće i povrće su takodje uključeni. 
Pa gde kokice dolaze u ovoj dijeti nazvanoj po njima?

Svaki put kada posegnete za užinom između obroka,to moraju biti kokice. Nema slatkiša, nema slanih grickalica, samo kokice. Ustvari, ova dijeta trebalo bi da se zove kokice za užinu dijeta.
Zašto jesti kokice

Zašto su kokice ključna komponenta ove dijete? Možda je glavni razlog zato što su kokice veoma bogate vlaknima. Sadrže 9 grama vlakana po šolji,a imaju malo kalorija i masti ako ih spremamo bez ulja.Takodje treba ih pripremiti bez šećera i bez soli.

Vlakana u kokicama su ono na što se ove dijeta oslanja da bi uspela.Veća količina vlakana pomaže da se osećate sito.Ona pomažu telu u pravilnom varenju i pražnjenju debelog creva.Veće količine vlakana takodje ublažavaju opstipacije, hemoroide i sprečavaju razvoj nekih bolesti, dok istovremeno pomažu u smanjenju težine.

Zvuči sjajno, zar ne? Možda, osim ako ne uzmemo u obzir činjenicu da kokice bez začina,soli i bez ulja, i nemaju neki ukus.Konzumiranje hrane koja nema dobar više puta tokom dana moglo bi da od ove dijete napravi težak zadatak.

Neki mogu da se pitaju da li će biti istih efekata ako dodaju malo putera,ili soli ali sigurno neće.Na ovaj način bi dodali gomilu kalorija i masti vašoj dijeti, što će u suštini biti kontraproduktivno za gubljenje težine.

Dijeta koja podstiče konzumiranje ravnotežu posnih proteina i svežeg voća i povrća nije nezdrav izbor. Dodavanje bezukusnih kokica u miks ne šini dijetu nezdravom već je samo malo teže da se drži.
Dr Joel Herskovitz, autor knjige "Kokice plus dijeta," otkrio je kako kokice mogu da budu od koristi za dijetu i svrhe mršavljanja kad je to pokušao sam. Herskovitz je imao 50 kilograma viška i uživao je da jede velike količine hrane. Herskovitz je želeo da izgubi težinu, bez muke da oseća glad.

Herskovitz je primetio da je bio u mogućnosti da ostvari veću kontrolu nad uzimanjem hrane kada je jeo kokice kao užinu. Izgubio je 20 kilograma bez napora uz pomoć kokica.Njegov uspeh ga je naveo do podeli svoje rezultate sa drugima.

Uz pomoć nutricioniste Debre Kaplan, on je izgradio 21-dnevni plan obroka dizajniran da se gubi težina po stopi od jedan do dva kilograma nedeljno. Herskovitz kaže da oni koji imaju između 5 i 25 kilograma viška imaju najviše uspeha sa ovom dijetom.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dijeta partneri

 
Design by Free WordPress Themes |