Dijeta za ravan stomak

Svako od nas želi ravan stomak,muškarci da mogu da obuku usku majcu, žene,  da mogu da se šepure u bikiniju.Da bi se vaši snovi mogli ostvariti, potrebna vam je dijeta za ravan stomak,koja je dobra i za muškarce i za žene podjednako.Ova dijeta na pravi način cilja stomačne masti. Šta više,ona ne zahteva izgladnjivanje do smrti. Bilo da je u svrhu estetskog poboljšanja tela, ili samo da ostanete zdravi, ova dijeta je pogodna za sve vas.

Dijeta za ravan stomak

Plan  ishrane za ravan stomak radi na sledećim principima:

Trebalo bi da konzumirate 1600 zdravih kalorija u toku dana.
Treba da jedete na svaka 4 sata.
Svaki obrok treba da sadrži jednu stavku hrane sa mononezasićenim masnim kiselinama.

Pa šta su namirnice koje se mogu uključiti u ovu dijetu? Hajde da pogledamo.

Doručak
Možete uključiti sledeće namirnice kao deo vašeg doručka:

Mlečne proizvode sa malim procentom masti
Bilo koja vrsta  mlečnih proizvoda kao što su mleko i jogurt može biti deo vašeg doručka. Ne samo da pružaju neophodni kalcijum potreban vašem telu, već  su bogati proteinima koji pomažu u sagorevanju masti.
Voće
Voće kao što su borovnice, jabuke, grejp, pomorandže, papaja, kruška, kajsija i dinja, sve su to vlaknima bogati plodovi i svi su niskokalorijski. To znači da telo zahteva više kalorija da svari plodove, od stvarnih kalorija sadržanih u njima. Iako su negativni kalorijski plodovi voća, sadrže prirodne šećere, i ne bi trebalo da budu preterano upotrebljavani već u umerenim količinama.
Doručak od žitarica i Ovsena kaša
Cela zrna žitarica su bogat izvor složenih ugljenih hidrata koji su usmereni na stomačne masti, a najbolja su opcija za doručak. Treba da su nezaslađena, i da sadrže najmanje 2,5 grama masti po porciji. Druga opcija je ovsena kaša,koja treba da se jede nezaslađena. Ovsena kaša ima kapacitet da smanji nivo holesterola u krvi i cilja masne ćelije, jer je izuzetno bogata vlaknima.
Jaja
Mnogi od vas mogu biti zabrinuti zbog masti sadržanih u jajima, uglavnom u žumancu. U tom slučaju možete da odbacite žumance i jedete samo belance. Belanca su puna proteina. Proteini se vare dugo i želudac je pun duže, pomažu u izgradnji mišića, što vas za uzvrat, drži daleko masti.

Ručak
Za ručak, konzumirajte jednu ili više ovih namirnica:

Sušeno meso
Pokušajte  eliminisati crveno meso iz ishrane, a umesto njega uključite belo meso koje je sušeno, a veliki izvor proteina. Ribe kao što je losos i tuna su bogati izvori omega-3 masnih kiselina, koje su zdrave masti potrebne  telu. Piletina je takođe dobra opcija, kao bogat izvor proteina. Jedite je pečenu ili kuvanu. Da bi imali ravan stomak izbegavajte mesa, kao što su svinjetina, govedina i ćuretina.

Cela zrna žitarica ili Multi-hrana
Kao što je ranije pomenuto, složeni ugljeni hidrati su neophodni za telo, i eliminisanje ugljenih hidrata ne bi trebalo da bude deo vašeg plana. Konzumiranje integralnog hleba je najbolji način da se uključe u  obroke.Izbegavajte pirinač, testenine, peciva, i druge hrane napravljene od rafinisanog brašna. Braon pirinač, međutim, zdraviji je izbor za ljubitelje pirinča.
Povrće
Povrće, konzumirano prženo, pečeno ili u vidu salata, uvek je dobro da se izgube stomačne masti. Možete da jedete, brokoli, spanać, celer, paprike, karfiol, šargarepu, artičoke, luk, slatki krompir i druge zdrave zeleni kao deo vašeg ručka. Ako želite, možete uključiti veoma malu količinu krompira u vašem obroku.

Večera
Za večeru, koja bi trebalo da bude oko 7 časova, dobre su sledeće namirnice:

Pasulj
Pasulj je odličan izvor vlakana, kao i gvožđa, i od kojih su od suštinskog značaja za dobro zdravlje. Vlakana, posebno pomažu u skidanju stomaka i borbi da imate ravan stomak trajno. Pasulj je najbolji  kada je temeljno kuvan, a može čak i da bude uključen u salatu.
Tofu
Popularno poznat kao sir Azije, tofu je  napravljen od sojinog mleka. To je izuzetno bogat izvor proteina i može se dodati u obrok promešansa prženim povrćem. Takođe, može da se jede uz kajganu, dodavanjem raznih zašina po vašem izboru. Ukus za tofu morat da se stekne, pre nego što postane deo vaše ishrane.
Sojino mleko
Čaša sojinog mleka uveče , je savršen način da se završi  obrok. Ona ima potrebnu količinu proteina i pomaže u održavanju sitosti, tako da neće biti potrebe za noćnu užinu.

Da bi ste skinuli stomak i trajno sačuvali ravan stomak i kad se dijeta završi pokušajte da izbegnete unos ugljenih hidrata za večeru. Držite ih za dan kada se mogu bolje upotrebiti i kad ih organizam neće metabolistai u masne ćelije koje grade stomačno salo.
Užine

Orasi i semenke
Orasi, kao što su bademi, semenke suncokreta, Australijski orasi, kikiriki, su velike izvori mononezasićenih masnih  kiselina koje treba konzumirati kao deo dijeta za ravan stomak. Oni su takođe vlaknasti i bogati vitaminom E koji ima antioksidantna svojstva. Ostale semenke poput semenki bundeve i laneno seme takođe imaju velike mogućnosti za skidanje stomaka. Jedite ih neslane.
Dijeta za ravan stomak ostala pravila

Imati rano večeru, po 7 časova.
Izbegavajte voće i druge složene ugljene hidrate uveče.
Da bi dijeta bila efikasna vežbajte ili bar šetajte jedan sat svakog dana.
Smanjite unos natrijuma (soli), ako želite da imate ravan stomak. So je jedan od glavnih uzroka zadržavanja vode i nadutosti, koja se najviše manifestuje oko stomaka.
Iako su navedene namirnice  zdrave, višak bi činio loše. Umerenost je ključ kada pokušavate da postignete bilo kakav cilj.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dijeta partneri

 
Design by Free WordPress Themes |