NERA DIJETA

U svetu veoma popularna Nera dijeta za detoksikaciju i mršavljenje zahteva da se odreknete čvrste hrane da bi izbacili toksine iz tela i smanjili kilažu.Nera dijeta može predstavljati ozbiljan rizik po zdravlje,zato obavezno razgovarajte sa lekarom pre nego što počnete Nera super dijetu.U principu,osobe sa bolesnim bubrezima ili srčanim bolestima, trudnice ili dojilje,dijabetičari i onih sa bolestima digestivnog trakta treba da izbegavaju ovakve dijete.
nera dijetaNera dijeta je takodje često pominjane kao Limunada dijeta i Dijeta sa javorovim sirupom.Ova dijeta je originalno nastala 1970 godine a kreirao je lekar alternativne medicine Stenli Barouz i to za lečenje čira želuca.Nakon uspeha u lečenju čira želudca Barouz je objavio svoju knjigu "Master Cleanse diet," u kojoj objašnjava detaljno blagodeti od ove dijete koja takodje pomaže u detoksifikaciji i mršavljenju.

Tokom Nera dijete uopšte ne jedete čvrstu hranu i umesto hrane pijete napitak, koji se sastoji od vode,javorovog sirupa,soka od limuna,meda i malo aleve paprike. Zvanični sajt Nera dijete preporučuje boravak na dijeti od pet do 15 dana i ponavljanje procesa tri do četiri puta godišnje.Tokom Nera dijete treba piti najmanje dva litra tečnosti.

Alternativne verzije
Nera sajt nudi varijacije standardne Nera dijete za one koji ne žele da "poste" u dužem vremenskom periodu.Verzija "opušteno" vam omogućava da zamenite samo doručak ili večeru sa Nera obrokom, omogućavajući vam da i dalje uživate u nekoj čvrstoj hrani.Nera sajt takođe preporučuje verziju "jedan dan u nedelji", koja je jednostavna,i može se praktikovati tokom vikenda.

Nera sajt tvrdi da dijeta pomaže eliminaciju nagomilanih toksina iz vašeg tela koji se gomilaju usled konzumacije prerađene hrane.Mnogi koji su bili na ovoj dijeti kažu da se gubi 1 do 2 kg dnevno.
Nera napitak od javorovog i palminog sirupa možete nabaviti u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane,ako ga nema možete koristiti javorov sirup umesto njega.
Za Nera dijetu potrebno je:
Napraviti limunadu od pola litra vode i jednog limuna dodati kašiku meda ili Malteksa i kašiku javorovog sirupa ili originalnog Neera sirupa i na kraju na vrh kašičice ljute aleve paprike.
Ovo se pije uvek kad ste gladni.
Malteks je ekstrat ječmenog slada koristi se kao zamena za šećer i med.
Veoma je hranljiv, jer pored prostih i složenih šećera sadrži proteine i ugljene hidrate, bogat je kalijumom, fosforom, natrijumom, magnezijumom, kalcijumom, gvožđem, i vitaminima grupe A, B i E.Ima ga u prodavnicama zdrave hrane.
Prvog dana posle dijete pojedite samo malo čvrste hrane a svakog narednog dana dodajte sve više dok se probavni sistem ne privikne inače ćete imati jake grčeve i bolove u stomaku. dijeta


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dijeta partneri

 
Design by Free WordPress Themes |