MESNA DIJETA

Proteinske dijete već dugo uživaju veliku popularnost među dijetama za mršavljenje.Mesna dijeta je jedna od njih i sa njom se postižu odlični rezultati.
mesna dijeta
Šta je suština mesne dijete i kako ona utiče na telo? Proteini su najbitniji gradivni elementi za čoveka i veoma je važno da budu prisutni u svakodnevnom meniju. Optimalni dnevni unos proteinskih proizvoda je oko 500 g, ali i ostale elemente treba unositi u pravoj meri.Ugljeni hidrati su takođe bitni za telo, jer praktikovanje mesne dijete bez ugljenih hidrata ne bi trebalo da traje duže od 10 dana.Ako želite da izgubite težinu i za to izaberete mesnu dijetu treba da izbacite iz ishrane proizvode kao što su hleb, krompir, slatkiši, voće, sve vrste mlečnih proizvoda, alkohol, žitarice.Od povrća, možete sebi da priuštite sve osim šargarepe i pasulja.Takođe, ne preporučuje se korišćenje slatkih i gaziranih napitaka.Ovo se odnosi ne samo za vreme trajanja mesne dijete već i na vašu normalnu ishranu.

Kao što naziv kaže, tokom ove dijete preporučuje se da se jede meso.Vrste mesa i način pripreme, možete da izaberete po vašem ukusu.Zamislite koliko se različitih jela od mesa može spremniti.Mesna dijeta je za ljubitelje mesa "proslava za stomak" - govedina, svinjetina, piletina, ćuretina, zec ,kuvano, dinstano ili prženo. Ovde, možda, postoji samo jedno ograničenje - ako meso pržite koristite samo maslinovo ulje, mada je najbolje izbegavati prženje.Dok traje mesna dijeta možete takodje da konzumirate sve vrste ribe i jaja.Korišćenje soli tokom kuvanja se ne preporučuje.

Efikasnost mesne dijete ,kao i bilo koje druge, zavisi i od toga da li dosledno pratite sve zahteve.Nepoštovanjem pravila ne samo da će se zaustaviti proces gubljenja težine,već takođe može dovesti do dodatnog debljanja!Ako želite dobre rezultate ne treba da zaboravite fizičku aktivnost,krećite se malo više i radite fizičke vežbe nekoliko sati pre i posle obroka pa ćete imati zapanjujuće rezultate.

Dakle, za 10 dana ove dijete, ne samo da ćete smanjiti težinu,već ćete i zategnuti mišiće pa vaša koža neće izgledati opuštene i mlohavo nakon gubitka kilograma što se često javlja kod ljudi koji brzo smršaju bez ikakve fizičke aktivnosti.

Mesna dijeta ne zahteva merenje hrane jedite umereno 4 do 5 mala obroka tokom dana a poslednji neka bude 3 sata pre odlaska u krevet. dijeta


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dijeta partneri

 
Design by Free WordPress Themes |