ANANAS DIJETA

Ananas dijeta jedna je od manje popularnih ali ukusna i jednostavna za praktikovanje.Ananas dijeta za nekoliko dana omogućava gubitak 2 do 3 kilograma. Svaki dan treba jesti 2 kg ananasa,ili piti 2l soka od ananasa bez šećera.Svakog dana, takođe treba da se pojede 100g sira sa niskim sadržajem masti i 100g posnog mesa.
ananas dijeta
Ananas dijeta je jedna od voćnih dijeta i ona garantuje gubitak od 2-3 kg. Ona postoji u dve verzije: kratka (2 dana) i produžena (2-5 dana).Ananas je ukusno egzotično voće a sadrži vrlo malo kalorija, samo 48 kcal na 100 grama. Za ovu dijetu je bolje koristiti svež umesto konzerviranog ananasa koji je najčešće zašećeren.

U pet obroka (2 užine,doručak, ručak i večera), treba da dobijete manje od 1000 kcal po danu. Trebalo bi da izaberete meso sa malo masti:meso kunića, teletina, ćuretina, pileće grudi.Uz dužu varijantu ananas dijete, moći ćete lako izgubiti 3 kg,u kraćoj 2 kg.Ne zaboravite da pijete puno tečnosti vodu, zeleni i druge biljne čajeve.

Ananas sadrži karotin, vitamine B i C. Posebna pogodnost ananasa je da on ima retki enzim bromelin, koji se često naziva enzim harmonije.Ovaj enzim pored mnogih pogodnosti za telo pomaže i sagorevanje masti.

Nekoliko primera za ananas dijetu:

Svakog dana dva puta treba imati užinu koja se sastoji od ananasa ili soka od ananasa.

Doručak:
Primer 1. Od 100 g ananasa izmiksati kašu dodati 100 g nemasne pavlake i 2 kašičice ovsene kaše.
Primer 2. Tvrdo kuvano jaje, ražani ili integralni hleb sa puterom, parče lososa i ananas.

Ručak:
Primer 1. Piletina sa ananasom.Isecite kuvane pileće grudi,dodajte 100 grama pečuraka i seckani ananas.Dodajte so i biber po ukusu i nacedite jedan limun.
Primer 2. Salata sa piletinom. Isecite 100 grama pečenog belog pilećeg mesa na trake.Oko 100 grama ananasa i 3 kriške narandže iseći na kockice.Sve izmešati. Dodajte 2 kašike graška i kašiku majoneza lajt.Posoliti, pobiberiti i staviti na lišće zelene salate.

Večera:
Primer 1. Krompir sa svežim sirom.Ispecite dva osrednja neljuštena krompira i pomešajte sa 50 grama nemasnog sira ,dodajte 100 g seckanog ananasa,nemasnu pavlaku i ren.
Primer 2. Isecite 100 g ananasa, dodajte 100 očišćene pečene skuše,malo seckanog celera i krastavaca.Biber, so, mirođiju i kašičicu lajt majoneza.

Ananas dijeta nije pogodna za one koji su alergični na ananas.
Ako nemate alergije i slab stomak, možete pokušati da očistite telo i smršate uz pomoć ove dijete.
Ananas kalorije dijeta


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dijeta partneri

 
Design by Free WordPress Themes |