Dijeta 800 kalorija

Dijeta 800 kalorija kreirana je za one koji žele da izgube težinu brzo, bez štete po zdravlje.Ova dijeta omogućava da smanjite težinu bez teških testova za organizam, jer hrana koju ćete koristiti će biti bogata proteinima i ugljenim hidratima.
dijeta 800 kalorija

Dijeta 800 kalorija podrazumeva konzumiranje velike količine vlakana, koja efikasno potiskuje osećanje gladi, ali i čisti creva i normalizuje njihov rad. Tokom ove dijete treba da konzumirate mlečne proizvode, oni će zasititi telo sa vitaminima, kalcijumom i drugim vitalnim supstancama.

Zbog ove kombinacije prehrambenih proizvoda vaše telo će imati dovoljno energije i nisko kalorijske dnevne obroke koji će pomoći da relativno brzo gubite one ekstra kilograme.Na ovoj dijeti možete izgubiti 3-5 kilograma za 2 nedelje.

800 kalorija-jelovnik


Doručak (250 kalorija)
- 100 grama obranog sira, jednu kašiku pavlake sa malim procentom masnoće, jedna šolja kafe ili čaja sa mlekom i naravno bez šećera.
ili
- Dva kokošja ili četiri jaja prepelice, pola velikog grejpfruta, šolja zelenog čaja ili crne kafe sa obranim mlekom bez šećera.

Ručak (300 kalorija)
- 200 grama sirovog povrća, osim krompira, 150 grama kuvanih pilećih grudi bez kože, jedna šolja kafe ili čaja bez mleka i šećera.
ili
- Povrće salata, 1 kašika kisele pavlake, 2 kuvana jaja, čaj ili kafa bez šećera i mleka.

Večera (250 kalorija)
- 100 grama kuvane govedine, 300 grama povrća, čaša obranog mleka.
ili
- 150 grama pilećeg belog mesa, 200 grama povrća, čaša obranog mleka.

Varijacije 2.

Doručak (250 kalorija)
- 4 kašike zobene kaše,prelivene sa vodom sa dodatkom rendane jabuke ili obranog mleka (100 ml), jednu šolju zelenog čaja ili kafe bez mleka i šećera.
ili
- Voćna salata, 125 ml prirodnog nemasnog jogurta, jedna čaša čaja ili crne kafe bez šećera i mleka.

Ručak (300 kalorija)
- 200 grama kuvanog krompira, salata od povrća, jednu kašiku pavlake, jednu šolju čaja ili kafe bez šećera i mleka.
ili
- Heljda - 50 grama, povrće - 200 grama, 1 voćka, kafu ili čaj bez šećera i mleka.

Sva jela treba kuvati bez ulja, so i raze začine možete koristiti u minimalnim količinama.

Zagovornici ove dijete tvrde da je ona uravnotežena i neće štetiti vašem zdravlju ali ipak 800 kalorija je premalo pa pored mnogih drugih dijeta nebiste morali da izaberete baš nju,ako ipak želite da je probate imajte na umu da cete se stalno osecati slabo i iscrpljeno a kilogrami će vam se vratiti kroz najviše nekoliko meseci,takva su iskustva!

Mlecna dijeta
dijeta


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dijeta partneri

 
Design by Free WordPress Themes |