Lubenica kalorije vitamini

lubenica kalorije
Lubenica je jako niskokalorična i sadrži oko 30 kalorija u 100 grama... vitamini koji se nalaze u lubenici su: C vitamin 8 mg, tiamin 0,03 mg,riboflavin 0,02 mg, niacin 0,2 mg, pantotenska kiselina 0,2 mg, vitamin B6 0,05 mg.

Lubenica je osvežavajuća, slatka i zdrava hrana iz porodice krastavaca a sadržaj kalorija u komadu lubenice je jako nizak.Količina vode u lubenici prelazi 90%, što je čini odličnom namirnicom za hidriranje tokom letnjih dana.Postoji preko pedeset različitih sorti lubenice.

Kalorija u lubenic ima oko 30 što je prilično skroman broj, a lubenica takodje ima nizak sadržaj masti i nema holesterola.Glavni razlog za mali sadržaj kalorija u lubenici je visok procenat vode,pored toga lubenica ima visok sadržaj likopena, koji je dobar antioksidans. Likopen, kao što možda već znate, pomaže u sprečavanju i borbi protiv različitih tipova kancera.Drugi važni sastojci lubenice su vitamin A i C kao i betakaroten.

Lubenica je bogata B vitaminom neophodnim za proizvodnju energije veoma je dobar izvor vitamina B6 i dobar izvor vitamina B1, magnezijuma i kalijuma.

Ako vam je vruće žedni ste ili čak pospani,jedna od najboljih stvari koju možete da uradite je da jedete lubenicu ,kalorije u njoj netreba da vas brinu.

Dijeta sa lubenicom
Koliko kalorija ima lubenica
Kalorije u pojedinim namirnicama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dijeta partneri

 
Design by Free WordPress Themes |