Koliko kalorija ima lubenica

koliko kalorija lubenica
Koliko kalorija ima lubenica ?

Od lubenice nema bolje namirnice za gašenje žedji tokom vrelih letnjih dana.Iako se sada lubenice mogu naći tokom cele godine najbolje su tokom leta a sadržaj vitamina i minerala u njima je najveći.U sto grama lubenice ima manje od 30 kalorija.

Lubenica sadrži moćne antioksidanse i odličan je izvor vitamina C,likopena i beta-karotena.Ovi moćni antioksidansi putuju kroz telo neutrališući slobodne radikale.Slobodni radikali su supstance u telu koje mogu da izazovu velike štete. Oni su u stanju da oksidiraju holesterol koji se drži na zidovima krvnih sudova,što može dovesti do infarkta ili moždanog udara. Oni mogu dovesti do napada astme,mogu pjačati upale koje se javljaju kod osteoartritisa i reumatoidnog artritisa i izazvati veća oštećenja zglobova koja se javljaju u ovim uslovima, takodje mogu da oštete ćelije sluzokože debelog creva, pretvarajući ih u kancerogene ćelije. Srećom, vitamin C i beta-karoten su veoma dobri u oslobađanju od ovih štetnih molekula i stoga može sprečiti štetu koju bi inače slobodni radikali uzrokovali.Oko 150 grama lubenice podmiruje četvrtinu dnevnih potreba za vitaminom.

Sadržaj vitamina i minerala je mnogo veći u zrelim lubenicama,kad kupujete lubenicu obratite pažnju na stranu na kojoj je lubenica ležala na zemlji prilikom sazrevanja,ova strana mora biti žućkaste boje, a nikako bele ili zelene.
lubenicu možete čuvati u fržideru celu ili narezanu najduže sedam dana.

Koliko kalorija ima lubenica,lubenica kalorije,dijeta sa lubenicom
Kalorije u pojedinim namirnicama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dijeta partneri

 
Design by Free WordPress Themes |