Dijeta za muskarce

dijeta za muškarce
Uglavnom sve dijete su kreirane za žene,da li postoji dijeta za muškarce?
Postoji dosta razlika izmedju metabolizma muškaraca i žena pa dijete koje daju dobre rezultate kod žena retko budu efikasne kad ih sprovode muškarci.

Muškarci imaju više mišićne mase a mišićna vlakna su glavni potrošači kalorija u organizmu.U mladjim godinama skoro svi muškarci mogu da jedu šta hoće a da se ne ugoje,vremenom metabolizam se usporava a akumulacija masnih naslaga stalno se povećava.
Dok žene imaju sklonost da gomilaju masne naslage na kukovima ,butnama,stomaku i zadnjici kod muškaraca se salo stvara najviše na stomaku.

Bez obzira na vaše godine, obično možete da izgubite velike količine masti u roku od 3 do 6 meseci od početka prilagodjene ishrane. Međutim, za muškarce,salo na stomaku je najteže u potpunosti eliminisati. Dok žene imaju tendenciju da "sačuvaju" tvrdokorne masnoće na svojim nogama, kukovima i zadnjici, muškarci imaju tendenciju da teško gube salo u predelu abdomena.
Glavni krivac za povećanje kilaže kod muškaraca su ugljeni hidrati a najlakši način da smanjite težinu,veliki stomak i sprečite daljnje gomilanje sala je da ograničite unos ugljenih hidrata.
Za muškarce koji imaju jako veliki višak kilograma biće neophodna proteinska,mesna ili atkinsova dijeta dok za one koji samo žele skinuti pet-šest kilograma može da pomogne prilagodjena ishrana (dijeta za muskarce).

Dijeta za muškarce


1. Jedite manje obroke na svaka 2 do 3 sata, za ukupno pet do osam manjih obroka dnevno, svakog dana.
2. Jedite nemasne izvore proteina uz svaki obrok (meso, piletina, riba, jaja).
3. Jedite voće, povrće ili oba u svakom obroku.
4.. Uverite se da je skoro sav unos ugljenih hidrata iz voća i povrća.
5. Uverite se da najmanje 25 odsto vaših kalorija dolazi iz masnih izvora, uključujući i životinjske masti i ulja (laneno, riblje, kokos, i maslinovo).
6.. Pijte samo pića koje su sa nula kalorija (alkohol a posebno pivo zaboravite). Najbolje je piti samo vodu i zeleni čaj.http://www.blogger.com/img/blank.gif
7. Jedite često žitarice (ovsene,pahuljice,musli itd.).
Količinu hleba smanjite na minimum a za večeru ga uopšte ne konzumirajte,večera nesme da bude kasna ni obilna.Supa od povrća bez testenine će vam dati osećaj sitosti konzumirajte je često uveče jabuka takodje daje osećaj sitosti a ima malo kalorija možete je koristiti za medjuobroke.
Krompir,testenine i pirinač izbegavajte zbog velikog sadržaja ugljenih hidrata.

Fizička aktivnost je neophodna bavite se nekim sportom,plivajte,vozite bicikl,radite trbušnjake i sklekove neka to bude vaša svakodnevna navika.

Plivanje za mršavljenje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dijeta partneri

 
Design by Free WordPress Themes |