BUDWIG DIJETA


Budvig dijeta-Johana Budwig
Budvig dijeta koja je veoma bogata omega-3 masnim kiselinama kreirana je od strane Johane Budwig inače šest puta nominovane za nobelovu nagradu.
Budwig (Budvig) dijeta se koristi kao lek i preventiva za rak i gomilu drugih degenerativnih bolesti,uključujući bolesti jetre ,bolesti srca,osteoartritis,osteoporozu,alchajmerovu bolest,dijabetesa,migrene i hroničnog umora.
Budvig dijeta sa lanenim uljem

Dijetu sa uljem lanenog semena je prvobitno kreirala Dr.Johana Budwig, nemačka biohemičarka i ekspert za masti i ulja, 1951. godine a nedavno ju je ponovo ispitao Dr. Dan Roehm (onkolog) 1990. godine. Dr.Roehm tvrdi:

“Budvig dijeta je sigurno najdelotvornija dijeta protiv raka”.

Budwig tvrdi da je ova dijeta i lek i prevencija.Ona kaže da je odsustvo linolinske kiselina uzrok stvaranja oksidanata, što podstiče širenje kancera i uzrokuje mnoge hronične poremećaje.

Korisni fermenti oksidanata se uništavaju grejanjem ili kuvanjem ulja u hrani,kao i solima i nitratima koji se koriste za čuvanje mesa.

Teorija je: Asimiliranje kiseonika u telu može da se podstiče proteinskim sastojcima koji sadrže sumpor, koji čine ulje rastvorivim u vodi i koji su prisutni u siru, orasima, luku, praziluku, sitnom luku, i belom luku, ali posebno u belom mekom siru.

Od suštinske važnosti je da se koristi samo nerafinisano, hladno ceđeno ulje
sa visokim sadržajem linolinske kiseline.
Takvo ulje treba da se jede zajedno sa hranom koja sadrži odgovarajuće proteine,
u suprotnom slučaju ulje će imati kontra EFEKAT,
izazivajući više štete nego koristi.

Najbolja kombinacija je beli meki (“švapski”) sir i ulje od semena lana.

Ova dijeta je dobra za sve vrste hroničnih bolesti, posebno slabosti srca (koronarna tromboza), žučne poremećaje, dijabetes, artritis, i malignosti. Ona poboljšava oslabljeni sluh i vid. Ona je idealna hrana za decu i bebe. Sugeriše se da se ova dijeta dopunjava fermentima mlečne kiseline.

ŠEĆER JE APSOLUTNO ZABRANJEN, (beli i smeđi) kao i:
Rafinisano belo brašno
Rafinisani ugljenihidrati
Rafinisana ulja
Hidrogenisana hrana
Puter
Margarin
Konzervisano meso
Rafinisana soOPŠTA PRAVILA:

Doručak:

Biljni čaj
Krem Dr. Johanna Budwig :

1 šolja (4 kuh.kašike.) Organskog belog mekog (“švapskog”) sira (sa malo masti, ne previše tvrd) ili jogurta
2 supene kašike ulja od semena lana
2 supene kašike svežeg samlevenog semena lana (mlin za kafu može dobro da posluži)


Opciono:

Sok od pola limuna
Jedna banana ili med
Sveže sezonsko voće

Stavite sve u blender i izmiksajte.
Napomena: Kada se laneno ulje ovako meša, ono ne uzrokuje dijareju kada se uzima u većim količinama. Ono hemijski reaguje sa (sumpornim) proteinima u švapskom siru.

Užina:

Biljni čaj
Jedna čaša svežeg soka šargarepe, jabuke, celera, ili cvekle

Ručak:

Sveža presna salata.

Pored salate od zeleniša, koristiti ribanu repu, šargarepu, rotkvice, cveklu. Radi boljeg ukusa može se dodati usitnjeni hren, sitni luk (vlasac) ili peršun.

Povrće kuvano na pari
Zrnevlje kao što je pirinač, heljda, ili proso se može servirati
Posno meso, riba ili sir

Posle podne:

Biljni čaj
Sok od svežeg voća
Sveže sezonsko voće
Jezgra

Napomena:Svi kolači, keks, gotove cerealije, i slatkiši su naparavljeni od rafinisanog šećera, brašna, i ulja koji vam daju samo prazne kalorije!

Večera:
Jedite je što je moguće ranije, u 18h. Sugeriše se laka večera bez mesa.

Salata
Povrće na pari
Supa od povrća
Topao obrok sa heljdom, ovasom, prosom, ječmom ili sojom
NAMAZ

Ovo može da se jede “samo” poput krema od jaja, ili kao dodatak drugoj hrani kao što je salata, povrće na pari, ili žitarice.

Kako se priprema ‘NAMAZ’
Staviti 250 ml (8.5 oz) ulja od lana u mikser i dodati jednu funtu (450 g) 1% belog (“švapskog”) sira i 4 supene kašike (60 ml) meda. Uključiti mikser i dodati samo toliko mleka (pirinač, badem, soja) ili vode da sadržaj može da se pomeša. Za nekoliko minuta, dobijena kremasta gustina ima za rezultata da se NE oseća ukus ulja (i ne treba da se vidi uljni ‘prsten’ kada isperete zdelu).

Alternativno, možete upoterbiti jogurt umesto sira u proporcijama od 30 g jogurta do 1 supene kašike (15 ml) lanenog ulja i jedne meda i pomešati kao gore.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dijeta partneri

 
Design by Free WordPress Themes |